Zásady ochrany osobních údajů

Pro dobré fungování našich webových stránek musíme zpracovávat některé vaše osobní údaje. Správcem osobních údajů je Vinium a.s., člen koncernu PROSPERITA, zapsaná v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Brně, oodíl B, vložka 823, IČ: 46900195, DIČ: CZ46900195, www.vinium.cz, e-mail: nachmelene@vinium.cz

Prohlášení o ochraně osobních údajů

Společnost Vinium a.s.. prohlašuje, že veškeré osobní údaje jsou považovány za přísně důvěrné a je s nimi nakládáno v souladu se zákonem č. 101/2000Sb., nařízení EU 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a v souladu s Obchodními podmínkami. Při práci s Vašimi osobními údaji je vždy dodržována zásada zákonnosti, korektnosti, transparentnosti, omezení účelu, minimalizace údajů, přesnosti, omezení uložení, integrity a důvěrnosti.

Vaše osobní údaje zpracováváme pro následující účely

  1. Vyřízení dotazů, které pošlete v rámci kontaktního formuláře.
  2. Zasílání propagačních a informačních materiálů.
  3. Zlepšení fungování našich webových stránek, vyhodnocení jejich návštěvnosti a za účelem optimalizace marketingových aktivit používáme na svých stránkách cookie soubory. V souladu s ust. Zákona č. 127/2005 Sb. O elektronických komunikacích máte možnost se rozhodnout, zda povolíte cookie soubory na svém zařízení či nikoli

Zasílání newsletteru a obchodních nabídek

Abychom vás mohli informovat o aktuálních nabídkách a slevách, zpracováváme vaše jméno a příjmení a e-mailovou adresu. Právním důvodem tohoto zpracování je váš souhlas, který nám poskytujete zaškrtnutím políčka při vyplnění registračního formuláře. Tento souhlas můžete kdykoli odvolat.

Nikomu dalšímu osobní údaje bez vašeho výslovného souhlasu neposkytujeme.

Přístup, resp. zajištění Vašich údajů je pravidelně prověřováno.

Jak můžete existenci těchto dat ovlivnit?

Po přihlášení do Vašeho uživatelského účtu na e-shopu eshop.vinium.cz můžete tyto údaje editovat či mazat. Nelze z účetních důvodů editovat fakturační údaje. V případě, že chcete Vaši registraci zcela zrušit, stačí v editaci uživatelského účtu použít tlačítko „Odstranit můj uživatelský účet“.

Dále máte právo na kopii Vašich osobních údajů, právo přístup, právo na opravu, právo na výmaz, právo na omezení, právo na přenositelnost, právo na námitku. Pokud jste nám poskytli souhlas se zpracováním osobních údajů, máte také právo tento souhlas odvolat.

Zabezpečení osobních údajů

Vaše osobní údaje jsou zabezpečeny pomocí technických a organizačních opatření proti ztrátě, přístupu neoprávněných osob, jejich pozměňování, rozšiřování či jinému neoprávněnému zpracování.

U našich zprostředkovatelů vyžadujeme prokázání souladu jejich systémů s nařízením GDPR.

Toto prohlášení o ochraně osobních údajů je platné a účinné od 25. 5. 2018

Všeobecné obchodní podmínky společnosti VINIUM a.s.

Úvodní ustanovení

Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě společnosti VINIUM a.s., nacházejícím se na internetové adrese https://www.nachmelene.cz/.

  • Nákup v internetovém obchodě je povolen pouze osobám starších 18 let. Zákazník tuto skutečnost odesláním objednávky potvrzuje a zaručuje. Pokud je zákazníkovi méně než 18 let, a přesto si objedná alkoholické nápoje, tak nás vědomě uvádí v omyl.
  • Minimální výše objednávky je 174 Kč.
  • Doručujeme pouze v rámci České republiky.
  • Povinností zákazníka je seznámit se s Obchodními podmínkami.
  • Odesláním objednávky prodávajícímu zákazník souhlasí s podmínkami a ustanoveními Obchodních podmínek.
  • Prodávající je oprávněn zrušit jakoukoliv objednávku podanou zákazníkem.
  • Objednávka je návrhem kupní smlouvy. Kupní smlouva vzniká v okamžiku převzetí objednaného zboží kupujícím.
  • Vlastníkem zboží se kupující stává v okamžiku zaplacení kupní ceny a převzetí zboží.
  • Registrovaní zákazníci a kupující dávají souhlas ke zpracování osobních údajů o kupujícím a o jeho nákupu v internetovém obchodě nachmelene.cz.

Jak nakupovat

Stačí spárvně vyplnit objednávkový formuláře, zvolit množství, způsob dopravy a platby, vyplnit fakturační údaje, souhlasit s podmínkami objednávky (věk 18 let a souhlas se zpracováním osobních údajů) a potvrdit objednávku kliknutím na tlačítko „Odeslat objednávku”.
Následně dojde k odeslání objednávky do našeho expedičního centra. Ihned po odeslání objednávky obdržíte na email uvedený v objednávce oznámení o přijetí objednávky do našeho systému. Pokud se tak nestane, kontaktujte nás.

Doprava a způsob platby

Na výběr máte ze tří způsobů platby – platba bankovním převodem na náš účet, platba na dobírkuplatba v hotovosti spojená s převzetím zboží v naší vinotéce ve Velkých Pavlovicích nebo Praze.

  • Při platbě dobírkou je zákazníkovi účtováno poštovné a platba za dobírku dle tarifů České pošty.
  • Při platbě převodem je účtování poštovné dle tarifů České pošty. Údaje pro bankovní převod budou zákazníkovi zaslány po potvrzení objednávky.
  • K osobnímu odběru v některém z našich vinoték, náklady na dopravu neúčtujeme a za objednané zboží platíte v okamžiku převzetí zboží, případně můžete zaplatit předem převodem na náš účet.

Zboží je expedováno na základě vybraného způsobu platby.

  • Při platbě dobírkou je zboží expedováno maximálně do pěti dnů od objednávky.
  • Při platbě bankovním převodem je zboží expedováno poté, co bude platba připsána na náš účet(obvykle 2-3 dny). Zboží z objednávky vám rezervujeme po 7 dnů. V případě, že platba nepřijde na náš účet do 7 dnů, je objednávka stornována a zboží uvolněno k dalšímu prodeji.

Převzetí zásilky kupujícím

Při převzetí zásilky vždy ještě za přítomnosti přepravce se přesvědčte, že obal zásilky není poškozený (promáčknutý, roztrhaný, rozmočený, porušena balící páska). Pokud tomu tak je ihned s dopravcem sepište protokol o poškození zásilky a zásilku nepřebírejte. Napište na náš email: obchod@vinium.cz z jakých důvodů jste nepřevzali zásilku. Co nejdříve se s Vámi spojíme a společně domluvíme dodání nové zásilky.

Pokud je zásilka v pořádku, je Vaší povinností bez zbytečného odkladu si dodané zboží prohlédnout a o případných závadách a nedostatcích nás informovat písemnou cestou (dopis nebo e-mail) do tří dnů od jeho doručení. Toto se vztahuje i na neúplnost dodávky a nesrovnalosti v počtu dodaného zboží. Při reklamaci je nutné se zbožím předložit kopii dodacího listu (faktury) spolu s dokladem o zaplacení.

Reklamační řád

Reklamace budou vyřízeny v souladu s právním řádem ČR a to do 30 dnů od obdržení reklamace (zásilky). Veškeré reklamace musí být bezodkladně uplatněny, a to telefonicky, případně e-mailem.

Zákazník je povinen předložit spolu s vadným výrobkem také doklad o zaplacení. Záruka se nevztahuje na vady způsobené nesprávným skladováním. To znamená, že se vztahuje pouze na zjevné vady chuti a vzhledu. Zboží musí být vráceno v původním obalu, tj. v láhvi plné nejméně do 2/3 obsahu a uzavřené původní zátkou. V případě zjištění oprávněné reklamace bude zboží dle volby kupujícího vyměněno za bezvadné, nebo poskytnuta sleva z kupní ceny nebo vrácena kupní cena. Do této částky se nezapočítává cena balného a poštovného. V případě neoprávněné reklamace bude zboží zasláno zákazníkovi zpět na náklady zákazníka.

Záruka vrácení peněz

V případě, že jste spotřebitel, máte dle § 53 odst. 7 občanského zákoníku právo zakoupené zboží vrátit bez udání důvodu, a to do 14 kalendářních dnů od data převzetí zboží. 

Podmínky vrácení peněz:

  • Zboží musí být odesláno nejpozději do 14 dnů od obdržení zboží (obdržením zboží je myšleno převzetí zboží od dopravce nebo jeho převzetí v některém z našich distribučních center).
  • Zboží musí být v původním neporušeném obalu a musí obsahovat všechnu původní dokumentaci, které zboží obsahovalo při doručení tak, aby bylo možno jej dále nabízet zákazníkům.
  • Zásilka musí obsahovat doklad o zaplacení a kopii útržku dobírkové nebo balíkové služby.
  • Balíky zasílejte běžnou balíkovou poštou. Balíky zaslané dobírkou nebudou přijaty.
  • Balíky posílejte na adresu: VINIUM a.s., Hlavní 666, Velké Pavlovice 691 06

Prohlášení o ochraně dat

Veškerá data získaná od zákazníků jsou považována za jeho osobní a vztahuje se na ně ochrana podle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů.

VINIUM a.s. prohlašuje, že data shromážděná na základě objednávek neprodá ani jiným způsobem neposkytne třetí straně. Dále nepoužije tato data k dalším komerčním účelůmNa přání zákazníka bez udání důvodů, jeho osobní data vymaže z databáze zákazníků.

Pokud je to v souvislosti s realizací objednávky nebo propagací nabídky našich vlastních produktů a služeb nutné, poskytujeme Vaše údaje našim partnerským společnostem za účelem péče o zákazníky, dodání zboží a plnění smluvních ujednání. Své partnery si pečlivě vybíráme, a především jim nedovolujeme předávat údaje našich zákazníků třetím osobám za účelem podnikání.